KANGAR - Hasrat seorang siswazah Pusat Pengajian Pembangunan Insan dan Teknokomunikasi (IKOM), Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) bagi menghadiri istiadat konvokesyen bersama rakan-rakan terkubur apabila dia dimasukkan ke wad kerana demam denggi.

Ternyata situasi itu membuatkan Nur Izyan Munira Amran kecewa dan tertekan memandangkan semua persiapan sudah dibuat termasuklah mengambil jubah selain turut merancang untuk meraikannya bersama rakan, pensyarah dan keluarga pada sidang akhir yang dijadualkan petang tadi.

Namun, kekecewaan Nur Izyan terubat apabila dimaklumkan bahawa majlis pengurniaan ijazah akan tetap dilaksanakan hari ini apabila Naib Canselor UniMAP, Prof Ir Dr R Badlishah Ahmad mendapat perkenan dari Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang juga Canselor UniMAP bagi menganugerahkan ijazah kepadanya.

Kredit : Sinar Harian